Adjunk vért, szervezzünk véradókat

Kedves Klubelnökök, Lions társaink!

ADJUNK VÉRT, SZERVEZZÜNK VÉRADÓKAT!

Sajnálatos módon a járvány szűkíti, illetve átformálja jószolgálati cselekvési lehetőségeinket, van azonban - az adománygyűjtés mellett is  - az egészségprogramunkhoz illeszkedő olyan tett, amellyel sokat segíthetünk az egészségügy intézményeinek.

Ez a véradás, hiszen a veszélyhelyzet bejelentése óta érezhetően visszaesett a véradók száma. Partnereink, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kérik minden 18 feletti és 65 év alatti felnőtt-től, ha egészségesnek érzik magát, nem jártak az elmúlt 30 napban külföldön: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásukon! Nagyon fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget.

Ismeretes, hogy a kormány 2020. március 28-tól kijárási korlátozást vezetett be Magyarország egész területére. Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el. A véradás szintén az alapos okok közé tartozik, amelyek esetében elhagyható a lakhely, a legközelebbi véradási, illetve helyszín felkereshető.

Nem kell félnetek, mert a vérellátó állomások a véradók és dolgozók biztonsága érdekében megszigorították a véradás feltételeit, amelyekről itt olvashattok: http://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas.

Kedves Barátaink!

Javasoljuk, hogy klubjaink mérjék fel tagjaik, családtagjaik és barátaik körében a véradási készséget és egyúttal minden lehetséges eszközzel toborozzanak véradókat környezetükben. Lépjetek kapcsolatba a helyi vérellátó szervezettel vagy a Vöröskereszt képviselőivel. Korábban a Szövetség ajánlást tett közzé az események szervezéséhez, amely az oroszlanok.hu D-119 menüjében (Egészséghónap 2020 cím alatt) található, és amelyben megtaláljátok a véradás szervezés felelőseinek elérhetőségét.

Kérünk Benneteket arra, hogy a Lions közösség eszméjéhez híven a járványvédekezést véradással és véradás szervezéssel is szolgáljuk!

Vannak klubok, akik ráléptek erre a cselekvési útra, például összefogott a két soproni klub, megszervezték a véradást és mindent megtesznek annak népszerűsítése érdekében.

Jó egészséget kívánunk, vigyázzatok magatokra és szeretteitekre!

2020. március 29.

Lions barátsággal,
 

Boronkay Gusztáv                                                                         Dr. Kökény Mihály
kormányzó (2019-2020)                                                               az egészségprogram felelőse


Hír kategóriák

Club híreink


Lions szövetség eseményei

Club események


1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.



Adószámunk:

Számlaszám:


cím: ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba