Civil együttműködés az egészségügyi dolgozók méltó izolációjához


LIONS felhívás egészségügyi dolgozói karanténok szervezésének támogatására 

 

Tisztelt Klubelnökök, Kedves Barátaim!

Tanúi vagyunk annak, hogy a koronavírus járvány térdre kényszeríti a világ minden társadalmát és gazdaságát. Míg sokaknak a fertőzés terjedése csak tétlenséget, rosszabb esetben anyagi krízist hozott, addig az egészségügyi és a szociális ágazat dolgozói számára minden eddiginél feszítettebb, veszélyesebb időszakot eredményezett. A járvány frontvonalában küzdő honfitársaink közül ugyanakkor sokan „elesnek a csatában", a vírussal megfertőződve jobb esetben tünetmentesek maradnak, rosszabb esetben kínzó panaszoktól szenvedő áldozataivá válnak munkájuknak. Ma Magyarországon minden nyolcadik koronavírus fertőzött az egészségügyi dolgozók soraiból kerül ki, így annak esélye, hogy egy orvos vagy ápoló fertőzött lesz, tízszer akkora körükben, mint többi honfitársunk esetében. Tudjuk, hogy a kórházi felvételre nem szoruló dolgozók otthoni karanténra ítéltetnek, viszik haza abba a családi környezetbe a vírust, mely korábban is elég terhet viselt munkájukból adódóan. 

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a Magyar Orvosi Kamarával összefogva olyan civil együttműködést kezdeményez, amelynek célja az egészségügyi és szociális intézményekben egészségüket feláldozó kollégák számára méltó egyéni izolációs megoldás biztosítása.  

Lehetőséget kívánunk teremteni arra, hogy az egészségügyi dolgozók legnagyobb értéküket, szeretteik egészségét a családtól való átmeneti elkülönülés révén meg tudják őrizni. Tekintettel arra, hogy a járvány kapcsán számtalan turisztikai szálláshely vált kihasználatlanná az országban, éttermek sora vár étel kiszállítási lehetőségre, és tétlen kézből is sok lett átmenetileg, bízunk abban, hogy a szabad kapacitások összegyűjtésével, a működtetési költségek előteremtésével egy olyan szolgálatot tudunk teljesíteni, amelyet a szociális és egészségügyi szféra dolgozói áldozatvállalásukkal már régen kiérdemeltek. 

Arra kérjük szövetségünk klubjait, hogy vegyék fel a kapcsolatot egészségügyi intézményekkel közvetlenül vagy a Magyar Orvosi Kamara területi szervezeteivel (elérhetőség: www.mok.hu), érdeklődjenek, hogy a környékükön a kórházakban van-e ilyen igény. Vállaljanak közvetítő szerepet, keressenek akár Airbnb szobákat vagy más szálláshelyen megfelelő elhelyezést, esetleg szervezzék meg a költségek fedezését. 

Tegyünk együtt a mindennapok hőseinek egészségéért és biztonságáért!

Az Orvosi Kamara által küldött kontaktlista a cikk alatt, a letölthető dokumentumok között található.


Hír kategóriák

Club híreink


Lions szövetség eseményei

Club események


1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.



Adószámunk:

Számlaszám:


cím: ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba